Domov >>

Tribuna - povej kaj misliš

Nam želite pisati? »»

Vse o slovenski zgodovini

Miha, 17.12.2008

najdete na forumu  "Karantanska zaveza".

Bodite posebej pozorni na rubriko "Splošno o zgodovini", kjer smo se dotaknili Istre, tako etnično kot geografsko skozi zgodovino.

Boleče spoznanje resnice!

Franci, 10.9.2008

"Iščite resnico in resnica vas bo osvobodila" je stavek, ki me je preveval ob branju knjige.

Za Slovence je resnica v primeru Istre argument, ki ima moč spodbiti Hrvaško agresijo nad Slovensko Istro z mednarodnim sojenjem. Najbolj boleče se mi zdi to, da naša politika to vprašanje pušča ob robu vse od osamosvojitve, pri čemer v Istri v tem času Hrvati z načrtno politiko povzročajo za avtohtone Istrane nepopravljivo demografsko škodo.

Neverjetna se zdi tudi podobnost hrvaških metod raznarodovanja v Istri z metodami Avstrijcev in Italijanov po prvi svetovni vojni na Koroškem, Tržaškem, Goriškem, Benečiji ... Zdi se da se učijo od njih, rezultate si pa gremo lahko ogledat na nekdanjo Slovensko Koroško, kjer se še danes izvaja neusmiljen pritisk na manjšino na vseh področjih.

Slovenci se moramo spametovati in voditi preudarno politiko do požrešnih in zemlje lačnih sosedov (izvzemam  Madžarsko), sicer nas bodo ob vsaki priliki prikrajšali še za kak kos naše domovine. Zbudimo se, dragi Slovenci!

 

Barbara N., 29.8.2008

Predlagam, da naša država pri pogajanjih s Hrvaško zahteva mejo nekdanje Cone A v Istri.

 

Kateri narodi žive v Istri?

Mihael J., 29.8.2008

Ali lahko prebivalce Avstrijske Istre imenujemo Slovenci? Za koliko stoletij nazaj obstajajo podatki o demografski strukturi prebivalstva Istre? Ali jih lahko objavite?

 

Zemljevid Istre

France, 29.8.2008

Zanima me, kdaj je izšel zadnji zemljevid z mejo v Istri na reki Mirni? Želel bi ga videti.

 

 

Stran: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6